Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Sikeresen zárult a Tehetség-Vár projekt

Három sikeres működési év után 2021. május 4-én lezárult a  Tehetség-Vár Társadalomtudományi Egyesület EFOP-5.2.2-17-2017-00033 Transznacionális együttműködések – Ifjúsági szervezetek a leendő vállalkozókért című projektje. A projekt nemzetközi együttműködésben zajlott külföldi partnerszervezetek együttműködésével: Hargita Business Center (Románia), Hargita Megyéért Egyesület (Románia), Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége (Románia), TANDEM n.o. (Szlovákia) projekt elérte célját, miszerint  létrejött egy tudás- és elvárás alapon szerveződő szakmai platform az olyan ifjúsági szervezetek számára, akik a középiskolások és a fiatal felnőttek korosztályával foglalkoznak. Ez a szakmai platform biztosítja a szervezetek számára a lehetőséget, hogy az általuk fejlesztett és gondozott fiatalok vállalkozóvá válását támogathassák. A

projekt keretében megvalósult események:

      Tanulmányutak (13 alkalommal), melyek célja a jógyakorlatok, módszertanok összegyűjtése, tapasztalatok cseréje, szakmai kapcsolati hálók kialakítása, kiszélesítése volt.

      Műhelymunkák (18 alkalommal), melyek cél Szakmai Fórum létrehozása, tapasztalatok megvitatása, módszertanok kialakítása, szakmai kapcsolati hálók kialakítása,
kiszélesítése volt.

      Disszeminációs tréningek (25 alkalommal), melyek célja a projekt eredményeinek, összegyűjtött jó gyakorlatainak, módszertanainak minél szélesebb körű ismertetése volt.

  Szakmai előadások (10 alkalommal), melyek célja a vállalkozás indítással, támogatási lehetőségek bemutatásával, alapvető vállalkozói ismeretekkel kapcsolatos ismeretek aktualizálása és szélesítése volt.

      Nemzetközi konferencia, 1 alkalommal 

A projekt eredményei:

            Hálózatépítő kutatás – „Az Európai Unió útjai. Fókuszban az ifjúság. Magyarország, Szlovákia és Románia az Európa2020 stratégia tükrében”

            Kutatási jelentés – „A vállalkozóvá válás támogatása az ifjúsági szervezetek körében”

            Módszertani kiadvány – „Kárpát-medencei vállalkozói tehetségek térképe módszertani csomag”

    ●     Kutatási zárójelentés

    ●      Hálózatépítő kutatás – „Az Európai Unió útjai. Fókuszban az ifjúság. Magyarország, Szlovákia és Románia az Európa2020 stratégia tükrében”

    ●      Kutatási jelentés – „A vállalkozóvá válás támogatása az ifjúsági szervezetek körében”

              Módszertani kiadvány – „Kárpát-medencei vállalkozói tehetségek térképe módszertani csomag”

    ●      Kutatási zárójelentés

           A népszerűsítő kisfilmek, melyek célja a projekt munkájának, eredményeinek népszerűsítése. Ennek érdekében egy hosszabb és egy rövidebb terjedelmű népszerűsítő  kisfilm is készült.

           Oktató videók (6 db) is készültek, amelyek célja a módszertan alkalmazásának segítése.