Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Nemzetközi Online Konferencia, 2021. április 30.

A Tehetség-Vár Társadalomtudományi Egyesület az EFOP-5.2.2-17-2017-00033 azonosítószámú Transznacionális együttműködések – Ifjúsági szervezetek a leendő vállalkozókért című projekt keretében Nemzetközi Online Konferenciát tartott 2021. április 30-án, több, mint 100 fő részvételével. A konferencia keretében kora délelőttől, kora délutánig zajlottak az online előadások, melyek keretében a résztvevők hasznos vállalkozásindítással, fiatalok lehetőségeivel, támogatottságával, társadalmi vállalkozásokkal kapcsolatos tudásanyaghoz juthattak.

        Deák Judit szakmai vezető megismertette  a Tehetség-Vár projektet, működését és eredményeit.

     Dillmann Dénes, a DARTKE egyesület vezető szakértője bemutatta a GO – Gondolkozzunuk okosan projektet, mely célja Magyarország területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 éves) fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret és készség fejlesztésével.

        Ricz Andrása szabadkai Regionális TUdományi Társaság elnöke felvázolta a fiatalok vállalkozási lehetőségeit a Vajdaságban

    Vajda Árpád az Erzsébet Ifjúsági Alap ifjúságszakmai mentora beszámolót tartott az ifjúságszakmai szolgáltatásokról Csongrád-Csanád megyében. Bemutatta az Erzsébet Ifjúsági Alapot mely kiemelt célja a fiatal generáció segítése és ösztönzése, legyen szó önkéntességről, környezetvédelemről, vagy közösségépítésről. Emellett az Országos Ifjúságszakmai és Önkéntes Módszertani Központ szolgáltatásairól is részletes ismertetőt kaphattak a résztvevők.

   Bencze Irén a Hargita Business Center képviseletében a romániai fiatalok lehetőségeiről tartott szakmai beszámolót. A Center egy vállalkozói inkubátorház Székelyudvarhelyen és vonzáskörzetében élő, vállalkozó szellemű fiatalok támogatására, ezért nagy rálátással rendelkeznek az ott élő fiatalok helyzetére.

        Magyar Szabolcs az OFA Nonprofit Kft. dél-alföldi irodájának munkatársa a dél-alföldi társadalmi vállalkozások helyzetét ismertette meg a résztvevőkkel.