Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Hasznos képességek, ha fiatal vállalkozó szeretnél lenni!

Van már vállalkozói ötleted, vagy esetleg még nincs? Most felsorolunk nektek olyan képességeket, amelyek bármilyen pályára is kerülsz, bármilyen vállalkozásba is fogsz, segíteni fogja a munkádat és hozzájárul majd a sikerhez.

1.       Kapcsolatépítés

A kapcsolati tőke ma már az egyik legfontosabb vállalkozói érték. Ha eljársz társaságba, rendezvényekre, konferenciákra, civil programokra, szakmai klubokba, akkor megimerkedsz rengeteg emberrel, impulzusokat gyűjtesz és persze ötleteket, tanácsokat. ha jól kezeled ezeket a kapcsolatokat, akkor busásan kamatoztathatod őket.

2.       Beszédkészség

Ez a kommunikációnk elsődleges formája, és egy sikeres embernek fontos tulajdonsága, hogy érthetően, összeszedetten, értelmesen beszéljen. Ha esetleg fejlesztenéd ezt a képességed, akkor gyakorolj sokat és mérettesd meg magad többször közönség előtt.

3.       Iráskészség

Az élet minden területén haszonítani fogod azt a képességedet, hogy értelmesen, érdekesen, helyesen tudsz írásban kommunikálni, kifejezni a gondolataid. Ezt a képességedet ma már online és egyéb off line kreatív írás tanfolyamokon is fejlesztheted, vagy az internet segítségével saját magad.

4.       Képszerkesztés, videóvágás

Az internet és a vizuális kultúra uralta világban egy fiatalnak már alapkészsége kell legyen, hogy a gondolatait vizuálisan is ki tudja fejezni. Ha megtanulod a képszerkesztés és a videóvágás alapjait, akkor ezt a tudást biztosan kamatoztatni tudod. A netről ma már ingyen megtanulhatsz szinte bármit, használd ki!

5.       Olvasás

Olvass sokat! Szinte mindegy is, hogy mit. Az olvasás által kitágul a világ, bővülnek az ismereteid, a szókincsed, javulhat a helyesírásod. A motivációs, vállalkozási kompetenciákat fejlesztő és sikerescégeket, életutakat bemutató könyvek segíthetik a vállalkozóvá válásod.

6.       Tervezz, gondolkozz sokat!

Egy jó vállalkozó mindig tervez, tervez, majd újra tervez. Mindig gondold át alaposan a dolgaid a saját és egy kívülálló szemszögéből is. Rengeteg rossz döntéstől kíméled meg magad, ha átgondolod alaposan előtte mit kell tenned. Az adhoc döntések miatt drágán fizethetsz, légy inkább megfontolt.