Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

A 9 legnagyobb hiba, amit a kezdő vállalkozó elkövethet

A fiatal vállalkozó elsődleges feladata a tanulás. Mások tapasztalataiból és hibáiból és persze a sajátjaiból is. Vannak azonban típushibák, amiket jobb időben elkerülni. Ezekből gyűjtött össze párat a 9 Biggest Mistakes New Entrepreneurs Make című cikk, melyből idézünk.

1. Ne csupán a saját véleményére hagyatkozzon, tesztelje le az ismerősei és a célcsoport körében, egyeztessen szakértőkkel.

2. Ne húzza az időt, mert sok üzlet a lassúság miatt megy csődbe. Ne vesztegessen időt minden ötlet aprólékos kidolgozásával, a legértékesebb terméket vigye piacra és ha sikeres, akkor haladjon tovább az ötleteivel.

3. Vegye észre, hogy mikor kell változtatni. Figyelje a piaci folyamatokat, visszajelzéseket és annak megfelelően alakítsa üzleti modelljét.  Sok nagy cég sikere rejlik abban, hogy időben változtattak.

4. Okosan kezelje a tanácsokat. A jó ötlet fellendítheti, a túl sok tanács bizonytalanná teheti, ha nem figyel a visszajelzésekre akkor vakon repül. Néhány tapasztalt „nagy öreg” tanácsait viszont érdemes kikérni.

5. Marketing nélkül nehéz sikerre vinni egy ötletet, egy induló vállalkozást.  Mindenképp meg kell tervezni a stratégiát, hogy miként, milyen értékesítési és marketingeszközökkel lép a piacra és promotálja majd a termékét, szolgáltatását.

6. Tartsa szem előtt a vevő igényeit. Hisz bármennyire is jó a termékünk, vagy a szolgáltatásunk, ha a célcsoport nem azt szeretné, akkor megbukik az üzlet. A vevő véleményének szondázása és a profi ügyfélkommunikáció- és kezelés nagyon fontos a sikerhez.

7. Legyen biztosított a tőke. Az ötlet nem elég, legyen stratégia annak finanszírozására az alapoktól a befejezésig.

8. Építsen kapcsolati tőkét. A kapcsolatépítésre kiemelt figyelmet kell fordítani, hisz az ügyfelekkel, a piaci szakértőkkel, más vállalkozókkal való kommunikáció által új üzleti lehetőségekre kapcsolatokra tehet szert. A konferenciák, kiállítások, networking események jó lehetőségek erre.9. Találja meg a megfelelő kollégákat, hisz a sikeres vállalkozáshoz jó csapatra is szükség van.