Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Üzleti túlélőcsomag a válság idejére

A világszintű koronavírus járvány kihívás elé állítja a világgazdaságot, így a hazai gazdaságot is.  Projektünk keretében a frissen indult és leendő fiatal vállalkozókat segítjük, így ebben a helyzetben megosztjuk a vállalkozók számára legfontosabb információkat, mely a Magyar Kormány által kidolgozott három lépcsős Gazdaságvédelmi Akcióterv részleteit tartalmazza. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hiteles és közérthető formában összegezte a gazdaságvédelmi intézkedéseket “Üzleti Túlélőcsomag” című dokumentumában. Minden meglévő és leendő vállalkozónak érdemes tanulmányozni a tervezett és a bevezetett intézkedéseket, melyek nagyban segíthetik a válságkezelő munkát. A dokumentum tartalmaz még hasznos linkeket, kárenyhítő pénzügyi lehetőségeket, kereskedelmi és szállítmányozási információkat és egyéb javasolt vállalati intézkedéseket a válság hatásainak enyhítésére.

A legfőbb gazdaságvédelmi intézkedések: 

• Bértámogatás a veszélyeztett munkavállalóknak

• Adócsökkentés a munkahelyek megtartásáért

• 0 százalékos hitel a vállalkozóknak 

• Hiteltörlesztések felfüggesztése 

A részletes, folyamatosan frissített dokumentum megtekinthető a www.mkik.hu oldalon.

Ezen kívül érdemes még megtekinteni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által kiadott Válságkezelési Kisokos mikro- és kisvállalkozásoknak című dokumentumot, mely gyakorlati megoldásokat fogalmaz meg a legkisebb vállalkozások részére, ahol a tulajdonos-vezető alapvetően szakmájához értő vállalkozó, nem pedig gazdasági szakember. A kiadvány ezért egy gyorsan és egyszerűen alkalmazható segítség lehet a válsághelyzetben. Megtekinthető a  www.bkik.hu oldalon.