Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Új eszközök a fiatal vállalkozók segítésére

A Tehetség-Vár Társadalomtudományi Egyesület az EFOP-5.2.2-17-2017-00033 azonosítószámú Transznacionális együttműködések – Ifjúsági szervezetek a leendő vállalkozókért című projekt keretei közt 2020 nyarán több alkalommal tartott disszeminációs tréningeket. A fiatalokkal és a fiatal vállalkozókkal foglalkozó szakembereknek tartott tréningeken 10 – 10 fő vett részt.
A tréningeken is megismertették a résztvevőket a projekttel és annak eredményeivel, úgy mint például a hálózatépítő kutatás, az ajánlásgyűjtemény, a kutatási jelentés, a tanulmányutak, a műhelymunkák és az online módszertani eszközök.
A résztvevő szakemberek egybehangzó véleménye szerint a legújszerűbb bemutatott segédeszköz a Vállalkozói Tehetség-térkép nevű online felületet volt. A Kárpát-medencei vállalkozói tehetségek térképe egy térképesített, online adatbázis, ahol azok a szervezetek, startupok, stb. szerepelnek, akik vállalkozásfejlesztéssel, vállalkozások elindításának támogatásával, fiatalok vállalkozóvá válásával foglalkoznak. Ezek mind olyan szervezetek, mentorok, potenciális befektetők és vállalkozások, melyek segíthetik majd a vállalkozó, vagy vállalkozni vágyó fiatalokat.
A disszeminációs tréningek alkalmával nemcsak a projekt eredményeit és a legújabb fiatal vállalkozókat segítő módszertani eszközöket ismerhették meg a megjelent szakemberek, hanem szakmai tapasztalataikkal és kapcsolataikkal egymást és a projektmunkát is nagyban segítették.