Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Tanulmányút a vidéki vállalkozásindításról

A Tehetség-Vár Társadalomtudományi Egyesület az EFOP-5.2.2-17-2017-00033 azonosítószámú Transznacionális együttműködések – Ifjúsági szervezetek a leendő vállalkozókért című projekt keretei közt, 2020 őszén folytatta tanulmányút rendezvénysorozatát. A Covid helyzet miatt fokozott óvatossággal, a járványügyi szabályok betartásával, a maximálisan engedélyezett 10 fő részvételével szerveztük meg a tanulmányútjainkat.

A tanulmányutak során olyan vállalkozásokat, ifjúsági szervezeteket, szövetkezeteket látogatunk meg, akik fiatalok vállalkozásindításával kapcsolatban jógyakorlatokkal tudnak szolgálni, vagy fel tudják hívni olyan buktatókra is a figyelmet, amelyeket a működésük során tapasztaltak.

 

Tanulmányutunk következő állomása egy olyan szervezet volt, mely a kistelepülés vállalkozóit fogja össze, támogatja és segíti szolgáltatásaival. A látogatás során a résztvevők megismerhették, hogy milyen nehézségekkel, kihívásokkal kell szembenézniük azoknak, akik falvakban, kistelepüléseken szeretnének vállalkozást indítani. Az Egyesület képviselői felvázolták milyen lehetőségek, támogatások, szolgáltatások segíthetik a vidéki helyi vállalkozásindítást. Fontos eszmecsere zajlott továbbá arról, hogy miként lehet a fiatalokat tudatosabbá tenni a vállalkozásindítás terén.

A tanulmányút igazán sok hasznos információval szolgált a résztvevő szervezetek képviselőinek, melyet továbbadhatnak azon fiatalok számára, akik vidéken terveznek helyi vállalkozást alapítani.