Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Szakmai fórum alakul

A Tehetség-Vár Társadalomtudományi Egyesület Transznacionális együttműködések – Ifjúsági szervezetek a leendő vállalkozókért című projektjének célja, hogy egy tudás- és elvárás alapon szerveződő szakmai platform jöjjön létre, az olyan ifjúsági szervezetek számára, akik a középiskolások és a fiatal felnőttek korosztályával foglalkoznak. Szakmai fórumunk biztosítaná ezen szervezetek számára a lehetőséget, hogy az általuk fejlesztett és gondozott fiatalok vállalkozóvá válását támogathassák. A program fő feladatai a kutatás 3 országban, a hálózatépítés és a jó gyakorlat megosztás. A pályázatba bevont országok: Magyarország, Szlovákia és Románia.

A projekt legfőbb programtevékenységei:

Hálózatépítő kutatás; – Szakmai fórum megteremtése; – A vállalkozóvá válás támogatása az ifjúsági szervezetek körében – kutatás ; – „Kárpát-medencei vállalkozói tehetségek térképe” – szakmai módszertani csomag kidolgozás

A szakmai fórum megteremtésének célja a hálózatosodás előteremtése a magyarországi szervezetek között, s ezen szervezetek számára a külföldi, támogató szakmai kapcsolati tőke biztosítása.

Az előkutatás eredményeire alapozva kerül létrehozásra egy szakmai platform, ahol a felmért szervezetek és szakmai partnereik találkozhatnak egymással és tréningeken, valamint terepmunkákon vehetnek részt a fiatalok vállalkozóvá válását támogatóan (a szakemberek). A terepmunkák a bevont, illetve a platformon résztvevő szervezetekben történnek meg, a konvergencia régiókban.