Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Szakmai előadások: Hogyan lépjünk ki a piacra

A Tehetség-Vár Társadalomtudományi Egyesület az EFOP-5.2.2-17-2017-00033 azonosítószámú Transznacionális együttműködések – Ifjúsági szervezetek a leendő vállalkozókért című projekt keretei közt szakmai előadássorozatot szervezett arról, hogy egy első vállalkozással miként érdemes kilépni a piacra.

A Hogyan lépjünk ki a piacra címet viselő szakmai előadássorozat keretében az ifjúsági szervezeteknél dolgozó szakemberek képzése zajlott annak érdekében, hogy a megszerzett szakmai tudással segíthessék a hozzájuk forduló vállalkozás indítást tervező fiatalokat.

Az előadások keretében gyakorlati szakemberek ismertették meg a résztvevőket a vállalkozások sikeres piacra vitelének fortélyaival. A témák átölelték a piacelemzés, a stratégiaalkotás, a célcsoport kiválasztás, az termékpolitika, az árképzés, az értékesítés és a marketing területét egyaránt.

A résztvevők számos gyakorlati és azonnal használható tudás birtokába jutottak, melyekkel hatékonyan tudják segíteni a hozzájuk forduló fiatal vállalkozókat. Ezen ismeretek nagyon fontosak, hiszen a jól megtervezett piacra lépésen múlhat egy vállalkozás sikere és a kellő ismeretek hiányában sajnos sok jó vállalkozási ötlet bukhat el.

A szakmai előadások lehetőséget adtak arra, hogy az előadókkal szakmai eszmecserét folytathassanak a résztvevők, mely nemcsak az elhangzott ismeretek mélyítését, de a kapcsolatitőke építést, munkakapcsolatok kialakítását is hatékonyan elősegítette.