Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Szakmai előadások: A vállalkozóvá válás alapjai

A Tehetség-Vár Társadalomtudományi Egyesület az EFOP-5.2.2-17-2017-00033 azonosítószámú Transznacionális együttműködések – Ifjúsági szervezetek a leendő vállalkozókért című projekt keretei közt szakmai előadássorozatot szervezett korszerű vállalkozási alapismeretek témában.

A Vállalkozóvá válás alapjai szakmai előadások célja, hogy a különböző ifjúsági szervezetnél dolgozó szakértők aktuális és hasznosítható tudást kapjanak a vállalkozások indításával, vállalkozás támogatás-szerzéssel, vállalkozás fejlesztéssel, pénzügyi, számviteli és adózási kötelezettségeivel kapcsolatban.

Az előadások hatékonyan hozzájárulnak ahhoz, hogy az ifjúsági szervezeteknél dolgozók hatékonyan tudják segíteni azokat a fiatalokat, akik szeretnének vállalkozást indítani, de nem tudják, hogy hogyan lenne érdemes belevágni, vagy hogy milyen feladatokkal jár a vállalkozásindítás.

A program szakmaiságát az biztosította, hogy az előadók szakmájukban sikeres, a vállalkozási szférában jártas szakemberek voltak, ezáltal számos gyakorlati példán keresztül szemléltették az elhangzott tudásanyagot.

A szakmai előadások egyben lehetőséget teremtettek a kapcsolatépítésre, a kapcsolati tőke bővítésre is, mert a szakmai előadók és az ifjúsági szervezetek képviselői kötetlen eszmecseréje is megvalósulhatott.