Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Önfejlesztési módszerek kezdő vállalkozóknak

Ne aggódj, ha nem születtél vállalkozónak, mert a vállalkozói képességek tanulhatók és fejleszthetők, mint például a következők:

1. Racionalitás, helyzetelemzés: A stratégiai tervezéstől kezdve a mindennapi munkáig, a vállalkozóknak fontos tulajdonsága, hogy tisztában legyen az erősségeivel, gyengeségeivel és folyamatosan, helyesen mérlegelje a lehetőségeit, felismerje a veszélyeket.

2. Tanácsadók, menorok: Kezdő vállalkoóként érdemes a tapasztalt és sikeres vállalkozók, vagy tanácsadók tanácsait is kikérni és azokat mérlegelve meghozni a döntéseket. 

3. Fókusz és figyelem: Az ügyfelek felé irányuló érdeklődő figyelem a jó vállalkozás egyik kulcsa. Tudni kell, mit értékelnek leginkább az ügyfelek, és hogyan lehet a saját terméket vagy szolgáltatást ezekhez az elvárásokhoz közelíteni.

4. Önfejlesztés igénye és képessége: Senki nem születik sikeres vállalkozónak, képességfejlesztésre és tanulásra mindenkinek szüksége van. A sikeres vállalatvezetéshez alapvetően öt – fejleszthető – tulajdonságra van szükség: helyzetértékelés, lehetőségek felismerése, a sematikustól eltérő gondolkodás, praktikum és meggyőző erő. Ezen felül nem árt, ha egy vállalkozó képes az elképzeléseit, lelkesedését és odaadását oly módon kifejezni, amellyel képes másokat motiválni. Számos lehetőség van a képességfejlesztésre az üzleti kurzusoktól kezdve konferenciákon keresztül erre szakosodott honlapokig rengeteg remek segítséget találhat az ember.

5. Meg tudod csinálni. Vállalkozónak nem kell születni, elegendő nyitottsággal és elszántsággal tanulhatóak és fejleszthetőek a szükséges képességek, te is meg tudod csinálni.