Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

On-line vállalkozási ötletek fiataloknak

A mai fiatalok, például az Y generáció tagjai már a számítógépekkel együtt nőttek fel, modern technológia veszi körül őket az életben. Ezért kézenfekvő számukra, hogy amikor vállalkozási ötletek keresnek, először az on-line térben gondolkodnak. Az on-line indított vállalkozások előnye, hogy kis tőkebefektetéssel is elindíthatók, rugalmas időbeosztást tesznek lehetővé, és főállásban, vagy tanulás, esetleg munka mellett mellékállásban is működtethetők. Fiatalként persze érdemes először a saját környezetünkből kiindulni, esetleg az érdeklődési kör mentén indítani vállalkozást, vagy egy olyan problémakörre építeni a vállalkozási ötletet, ami sok fiatalt érint.

Kiválasztottunk néhány ötletek külföldről és hazánkból, melyek fiatal vállalkozókat már sikerre vittek.

Vlogger

Annak aki szeret szerepelni és van olyan téma ami lelkesíti, vagy amiben szakértő, akkor érdemes ebből hasznot húznia az online térben. Egy jól felépített közösséggel és reklámegyüttműködésekkel igen jövedelmező vállalkozást lehet létrehozni.

Fordító, nyelvtanár

Fordítói, nyelvtanári tevékenység on-line egyszerűen végezhető, a világ bármely részéről. Sőt akár a tolmácsolás is, mert online elő üzleti tárgyalásba, konferenciabeszélgetésbe is becsatlakozhat egy tolmács.

On-line piaci értékesítés

EBay, Etsy és magyar társaik (Vatera, Meska stb.) olyan online piacterek, ahová bárki felteheti saját készítésű, vagy egyéb tárgyait. Ha pedig már profivá vált az ilyesfajta értékesítésben, akkor másoknak is felajánlhatja, hogy piacra dobja a termékét.

On-line személyi edző

Manapság már egy a közösségi médiában jól felépített edzői személyes márkával el lehet indítani egy on-line személyi edzés vállalkozást, ahol egyéni edzéstervet, videókat, étrendet és táplálékkiegészítőket is kínálhat a vállalkozó.

Internetes tartalomgyártó

A jó írói vénával megáldott fiatalok sikerre vihetnek egy tartalommarketing, vagy szövegírói vállalkozást, hisz manapság a weboldalak tulajdonosainak napi szinten szükségük van a hasznos contentekre.

Virtuális asszisztens

Sok vállalkozónak nincs ideje a videós nyersanyagait megvágni, vagy tartalmakat feltölteni a weboldalára, közösségi felületeire és az ilyen munkát szívesen kiszervezi külső munkatársaknak.

Digitalis termék létrehozása

Az információknak digitális termékként való eladása kifizetődő, hiszen anyagköltség nélkül is el lehet adni ugyanazt számtalan embernek.  Dobozos on-line termék formájában eladható a nyelvoktatás, az edzésterv, a különböző szoftverek használati útmutatója, pénzügyi tanácsadás, fotózás-oktatás, marketing stb.