Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Műhelymunka a járvány hatásairól

A Tehetség-Vár Társadalomtudományi Egyesület az EFOP-5.2.2-17-2017-00033 azonosítószámú Transznacionális együttműködések – Ifjúsági szervezetek a leendő vállalkozókért című projekt keretei közt, 2020 őszén folytatta műhelymunka workshopjait, ahol a partner egyesületek képviselői, valamint a projekthez kapcsolódó célcsoport érdeklődő tagjai vettek részt. A Covid helyzet miatt fokozott óvatossággal, a járványügyi szabályok betartásával, a maximálisan engedélyezett 10 fő részvételével zajlottak a műhelymunkák.

A műhelymunka témája nagyon aktuális volt, a Covid világjárvány vállalkozásokra, kifejezetten a fiatal és kezdő vállalkozókra gyakorolt hatása. A résztvevők végigvették, hogy milyen segítségre lehet szüksége egy fiatal vállalkozónak, ha már működik a kezdő vállalkozása, de rosszul érinti a járványhelyzet, valamint az épp most piacra lépést tervező fiatal vállalkozók támogatására vonatkozó lehetőségek is terítékre kerültek. Kiemelten foglalkoztak a résztvevők a bezárással érintett vállalkozási területekkel (vendéglátás, személyszállítás, szolgáltatószektor).

A műhelymunka nagyon hasznosnak bizonyult, mert a résztvevők aktuális és jól strukturált információkkal térhettek vissza szervezeteikhez, ahol segíthetik a hozzájuk forduló fiatal vállalkozókat.