Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Megrendezésre került a BeDrugFree Magyarország Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával realizálódó program nyitó konferenciája.

Beszámoló

Megrendezésre került a BeDrugFree Magyarország Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával realizálódó program nyitó konferenciája.

A nyitó konferencián felszólalt Andócsi János az eszéki Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ igazgatója, aki üdvözölte a programokat és kiemelte annak fontosságát. Sárcsevity- Hajdú Bea a Tehetség- Vár Társadalomtudományi Egyesület képviseletében ismertette a projekt kereteiben megvalósult, és megvalósítás alatt álló programokat. Kiemelte, hogy a projekt célja, hogy a társadalom minden tagjának megfelelő információt nyújtson a fiatalok szerfogyasztási szokásairól és a függőség kialakulásáról, továbbá, hogy segítsük a célcsoport (14-19) év közötti fiatalok függőségekkel és testi/lelki egészséggel kapcsolatos szemlélet formálását.

Számos programja van a projektnek. Jelenleg a népszerű Köztes Átmenetek- a drog című interaktív, multimediális kiállítás tekinthető meg 2021. november 15-ig Pécsett. A kiállítás lehetőséget teremt képzett szakemberek vezetésével a drogprobléma tematikájának körbejárására a kezdetektől a szenvedélybetegség kialakulásáig. Elsősorban a 14-19 év közötti fiatalokat kívánja megszólítani, időtartama 1,5 óra és 15 fős csoportokban látogatható. A csoportok előzetes egyeztetés és bejelentkezést követően tekinthetik meg az installációt. Folyamatosan szerveződnek Horvátországból is a csoportok, akit érdekkel a kollegáknál lehet jelentkezni.

Nem rég hirdettük meg kisfilm, képsorozat, plakát pályázatunkat is, a fiatalok számára (15-19 éves) a “vd fel kortársaid figyelmét a káros szenvedélyek negatív hatásaira!” szlogennel. Várjuk minden fiatal alkotó munkáját a drog prevenció, függőség, szenvedélybetegség témakörében. A nyertesek értékes horvátországi és belföldi utazási utalványokat fognak nyerni. A szakmai zsűri elbírálását követően 2022. januárjában kiállítás keretein belül kerül megrendezésre az eredmény hirdetés. Beküldési határidő: 2021. december 15.

Érdeklődni a bedrugfree2021@gmail.com címen tudnak. A programjaink ingyenesek!