Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Kárpát-medencei vállalkozói tehetségek térképe készül

A Tehetség-Vár Társadalomtudományi Egyesület Transznacionális együttműködések – Ifjúsági szervezetek a leendő vállalkozókért című projektjének célja, hogy egy tudás- és elvárás alapon szerveződő szakmai platform jöjjön létre, az olyan ifjúsági szervezetek számára, akik a középiskolások és a fiatal felnőttek korosztályával foglalkoznak. Szakmai fórumunk biztosítaná ezen szervezetek számára a lehetőséget, hogy az általuk fejlesztett és gondozott fiatalok vállalkozóvá válását támogathassák. A program fő feladatai a kutatás 3 országban, a hálózatépítés és a jó gyakorlat megosztás. A pályázatba bevont országok: Magyarország, Szlovákia és Románia.

A projekt legfőbb programtevékenységei:

Hálózatépítő kutatás; – Szakmai fórum megteremtése; – A vállalkozóvá válás támogatása az ifjúsági szervezetek körében – kutatás; – „Kárpát-medencei vállalkozói tehetségek térképe” – szakmai módszertani csomag kidolgozás.

„Kárpát-medencei vállalkozói tehetségek térképe” – szakmai módszertani csomag kidolgozás

A kutatások és a Fórum tapasztalatai alapján szakmai módszertani ajánlások kidolgozása történik azokra a konkrét szakpolitikai eszközökre vonatkozóan, amelyek segítségével a fiatalok vállalkozóvá válását támogatni kívánó ifjúsági- és egyéb szervezetek a munkájuk során konkrétan fel tudnak használni. A módszertan tartalmazza majd a megismert szervezetek megosztott tapasztalatait és alkalmazott jó gyakorlatait is az ajánlások fényében javítva. A módszertanhoz tartozik egy on-line eszköz, a „Vállalkozói tehetség-térkép”, amely segíti a vállalkozó-, illetve a vállalkozni kívánó fiatalok és az ő támogatásukra létrejött ifjúsági- és egyéb szervezetek, továbbá mentorok és potenciális befektetők egymásra találását, közös munkáját. Elkészül továbbá egy módszertani kiadvány, mely tartalmazza a tapasztalatok összegzését, módszertani ajánlásokat, a konkrét alkalmazható módszertanok leírását, továbbá a külön e célra kifejlesztett on-line módszertani támogató eszköz bemutatását és elérését.