Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Hogyan építs vállalkozást fiatalként?

A vállalkozásépítés megtanulható. Bár minden cég más, de vannak alapok, keretek és lépések, amik mentén felépíthető egy saját cég. Nézzük az alapokat:

 – Ötletelési fázis: Minden sikeres vállalkozás egy jó ötlettel kezdődik. De minden sikeres ötletet megelőz pár sikertelen, ami a kukában végzi. Igyekezz nem csak ötletelni, hanem a megvalósítás felé törekedni.

 – Felkészülési fázis: Fontos az önfejlesztés, a tanulás olyan területeken mint pl.: vállalkozási szemléletmód, tervezés, ütemezése, fókuszálás, problémamegoldás, priorizálás, pozitív hozzáállás, vállalkozás-indítási feltételek és ismeretek

 – Piackutatási fázis: A vállalkozás elindulása előtt mindenképp szükséges a piac, a trendek, a kereslet és a kínálat, a konkurencia, a célközönség alapos felmérése, megismerése. Az adatok és az információk a siker kulcsai.

 – Tervezési fázis: Üzleti, pénzügyi és marketing tervezés nélkül nem sok jóra számíthat egy induló vállalkozás.

 – Pénzügyi fázis: A pénzügyi ismeretek és a pénzügyi tervezés hiánya a vállalkozás bukásához vezethetnek. Ez a tervezés kulcseleme. Pénz nélkül nehéz elindítani egy vállalkozást, ha nem áll rendelkezésre, akkor ennek forrásait is fel kell kutatni (hitel, pályázat, befektető).

Mindezekhez már az interneten is találhatsz önfejlesztő anyagokat, ingyenes segítséget, üzleti, pénzügyi és marketingterv sablonokat stb., vagy érdemes tapasztalt vállalkozók, esetleg sikeres szakértők segítségét kérni az indulásnál.