Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Hibák, amiket egy fiatal vállalkozó elkövethet

Lehet hogy van egy jó ötleted, lelkesedésed és munkabírásod, de még így is előfordul, hogy a várt eredmények elmaradnak. Vannak olyan hibák, melyeket elkerülve nagyobb esélyed van sikerre vinni az induló vállalkozásodat.

  1. Tervezés, célok és elemzés hiánya: Ha megspórolod az időt a piackutatáson, az információgyűjtésen és az ezek alapján felépített üzleti, pénzügyi és marketing terven, akkor hibát követsz el.

  2. A fogyasztók megismerésének hiánya: Sose abból indulj ki Te mit szeretnél és neked mik az igényeid, hanem gondolkozz a fogyasztód fejével. Gyűjts róluk össze minden adatot, információt, hogy jól tudd szolgálni az igényeiket.

  3.  Rugalmasság hiánya: Ha a vállalkozási ötleted, a terméked, vagy a szolgáltatásod nem tökéletes a piacnak, akkor hajts végre változtatásokat.

  4.  Automatizáció hiánya: fiatal egyéni vállalkozóként nem engedheted meg magadnak az időrabló elfoglaltságokat, ezért amit csak lehet automatizálj, használj crm rendszert, szoftvereket, programokat.

  5.  Technológiai fejlődés hiánya: Aki lemarad a technológiai fejlődésben, az a versenyben is lemarad, ezért folyamatosan kövesd a trendeket.

  6.  Félelem a befektetésektől: a vállalkozáshoz bátorság is kell, ha jól megalapozod a döntéseidet, akkor ne félj belevágni a befektetésekbe.

  7.  Vezetői ismeretek hiánya: ha fiatal vállalkozóként munkatársaid is lesznek, akkor vezetővé kell válnod. Ez nem egyszerű, tanulj és fejleszd magad, például könyvekből, podcastokból.

  8.  Spórolás a marketingen és az értékesítésen: ahhoz, hogy a célközönségedhez eljusson a céged híre, alkalmazhatsz lowbudget eszközöket, de idővel, ha növekedni szeretnél nem spórolhatod meg az ehhez szükséges pénzt.