Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Filmek fiatal vállalkozóknak karantén idejére

Ha nem csak szakkönyvekből szeretnél a vállalkozói létről tanulni, akkor kikapcsolódás közben is megteheted mindezt jó filmekből.

         Jobs – Gondolkozz másképp: Steve Jobs, az Apple alapítója és elnöke a számítástechnika egyik megújítójaként vonult be az iparág történetébe és a köztudatba. A róla készült életrajzi filmben nyomon követhetjük pályafutásának főbb állomásait, a sikereket, a bukást és a nagy visszatérést.

        Social Network – A közösségi háló: Film a Facebookról. Lopási vád, etikailag megkérdőjelezhető üzleti döntések filmje, ami bemutatja a legnépszerűbb közösségi média megszületését, és a mögötte álló személyt.

         Vállalati csalódások – The Company Man: Bobby Walker egy vállalati alkalmazott, akinek az élete egy pillanat alatt megváltozik, amikor elveszti a munkáját és vele együtt hat számjegyű fizetését. Bobby-nak meg kell ismerkednie a kétkezi munka világával.

        STARTUP.COM: A dotcom forradalmának valós oldalát mutatja be a film, egy valós startup példáján keresztük és egyértelművé teszi, hogy a gyors meggazdagodás ritkán megy úgy, mint a karikacsapás.

        Becoming Warren Buffett: Warren Buffett a semmiből épített olyan céget, amely a Fortune 500-as listáján a top 10-ben szerepel, tehát tud egy s mást a sikerről és a kemény munkáról.

        A Wall Street farkasa: tőzsdeügynökből az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosává válni 26 évesen, nem egyszerű út, ami korrupcióval, tisztességtelen üzletekkel van kikövezve.

        Pénzcsináló: igaz történet, azt mutatja meg, hogy néha megéri szembe menni az árral, és harcolni a magad igazáért, mert ha eléggé hiszel benne és kitartasz mellette, annak meglesz az eredménye.

        Koktél: Egy bár megnyitásának álma és megvalósulása. A film bemutatja, hogy a vállalkozáshoz nem elég a tankönyveket bújni, üzleti képzésekre járni, mert az igazi tapaszalatokat a valós munka során tanulja meg a vállalkozó.

  ●      Tőzsdecápák: egy film az etikátlan döntésekről és arról, amikor a pénz átveszi az élet felett az irányítást és hogy az álmokért néha fizetni kell.

        Mad Men – Reklámőrültek (sorozat): A hatvanas évek New Yorkjában játszódó sorozatban egy reklámcég mindennapjaiba kapunk betekintést 7 évadon keresztül.