Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Beszámoló a BeDrugFree projekt megvalósításáról

Tábor és workshop foglalkozás került megrendezésre a BeDrugFree, ami a Magyarország Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával jöhetett létre.
A „Találd meg önmagad!” tábor és az azt követő műhely foglalkozások fiataloknak célja a fiatalok függőségekkel kapcsolatos ismereteinek bővítése és új élmények, baráti kapcsolatok szerzése volt. Fejleszteni kívántuk önismeretüket, kommunikációs készségeiket és a kortárs kábítószer fogyasztással kapcsolatos ismereteiket.
A projekt központi eleme volt, hogy a táborban résztvevő fiatalokat motiváljuk a közösség építésre, hogy cselekvő és támogató kortárs közösségeket tudjanak kialakítani.
A járványhelyzetre való tekintettel a program által tervezett több napos tábort kénytelenek voltunk hibrid formában megszervezni.
Két nagyobb rendezvényt tartottunk, amelyben a magyar és a horvátországi fiatalok közös műhelyfoglalkozáson vettek részt, és együtt körbejártuk a függőségek témakörét. Ezt követően kisebb csoportokban elsajátították a kortárs segítés és a műhelyvezetés technikáját.