Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Beszámoló 8. Műhelymunkáról

A műhelymunka időpontja: 2019. április 8.

Résztvevők száma: 5 fő

A Tehetség-Vár Társadalomtudományi Egyesület az EFOP-5.2.2-17-2017-00033 azonosítószámú Transznacionális együttműködések – Ifjúsági szervezetek a leendő vállalkozókért című projekt keretei közt 2019. április 8-án sor került a nyolcadik műhelymunkára az Egyesület és a nemzetközi partnerszervezetek képviselőinek – 5 fő – részvételével.

A nyolcadik  műhelymunka szakmai programja: a konzorcium az előzőekben megbeszéltek alapján a Global Partnership For Youth Employment 2014-es kiadványát tárja fel kerekasztal-beszélgetés, illetve partnermunka formájában. A műhelymunka témája: a célcsoport kiválasztásának sajátosságai. Social entrepreneurship vs. vállalkozószemlélet. A Tehetség-Vár facilitátorként vesz részt.

A beszélgetések először váltott páros munkában, majd kerekasztal rendszerben zajlottak. Az előző műhelymunka egy dilemmája kapcsán valósult meg ez a műhelymunka. Ez pedig a célcsoport (a fiatalok) megszólítása, behatárolása és motivációjuk megismerése. Kérdés a konzorciumban: fiatal munkanélkülieket kell megszólítani, social entrepreneurshipben gondolkodókat, egyedi termékeket gyártókat, stb.? A különböző célcsoportokhoz a konzorciumi tagok vegyes csoportokban megszólítási és motiváció megismerési mindmapeket készítettek, majd bemutatták a munkájukat egymásnak.