Tehetség-Vár

infoblokk_kedv_final_felso

Az üzleti siker 10+1 titka

Rengeteg könyvet és online anyagot olvashatunk arról, mitől lesz sikeres egy vállalkozás. Összefoglaljuk, melyek azok a pontok, melyeket szinte mindegyik sikeres vállalkozó megemlít.

1.         Tanulj, tanulj és tanulj még! A vállalkozás is egy szakma, tanuld meg és fejlődj folyamatosan.

2.         Legyen tőkéd és tudj bánni a pénzzel! Egy kezdő vállalkozáshoz szükséges a megfelelő likviditás, mert az elején gyakran veszteséges. Ne ússzon ki a kezedből a bevételed.

3.         Tervezz, mindig tervezz! Üzleti terv nélkül ne vágj bele semmibe!

4.         Legyél egyedi, más, mint a többiek! Az unalmas és a sokadik nem nyerő, az igényre szabott, innovatív és izgalmas viszont igen!

5.         Tökéletes helyszín, minőségi termék és szolgáltatás, ezzel tudjuk a vevő elkötelezettségét kivívni.

6.         Kommunikálj, hívd fel magadra a figyelmet! Juss el minél több emberhez, hallják és értsék az üzeneted és legyél képes vásárlásra, cselekvésre ösztönözni őket.

7.         Az árképzés is a siker kulcsa. Lődd be jól az árakat, ha nem tudod hogyan kell, kérd szakértő segítségét!

8.         Légy kitartó, türelmes, ne add fel. Időre van szükség az ügyfélkör kialakulásához, a vállalkozás bevezetéséhez, hosszútávon gondolkodj.

9.         A vállalkozó szellem alapfeltétel. Ha félős, aggódós, vagy stresszelős típus vagy, akkor inkább ne vállalkozz!

10.       Egy jó könyvelő a vállalkozás sikerének kovácsa. Lehet, hogy a jó drága, de hidd el a rossz könyvelő még többe fog kerülni neked.

+1 Érezzük jól magunkat! Ha nem élvezzük, amit csinálunk, valószínűleg ideje valami más munka után néznünk. – Sir Richard Branson